28 dec

Iedereen wordt op den duur een dagje ouder

Iedereen wordt op den duur een dagje ouder. Helemaal niets mis mee natuurlijk. Toch is niet hier iedereen even blij mee. Toen we jonger waren was het heel erg cool om te zeggen dat je ouder was dan iemand anders.

opmakenNaarmate men ouder wordt verlangt met terug naar de jeugd. Als je ouder wordt dan is dat vaak aan het uiterlijk te zien. Mensen krijgen rimpels en wallen onder de ogen. Daarnaast krijgen vrouwen hangende borsten. Deze tekenen van het ouder worden wil men vaak voorkomen. En daar zijn, zoals u wellicht wel weet, diverse middeltjes voor beschikbaar. Denk aan crèmes tegen rimpels. Maar er zijn ook bepaalde ingrepen uit de cosmetische chirurgie die men hiervoor inzet. Zo is er bijvoorbeeld de borstlift, een ingreep welke ervoor zorgt dat de borsten minder gaan hangen.

Gezonde voeding

Een gezonde voeding en voldoende bewegen kan ervoor zorgen dat de verouderingsproces minder snel verloopt. Als je dus veel oplet op wat je allemaal eet, dan kan het je helpen om er jonger uit te blijven zien. Men zegt ook dat koffie en roken het verouderingsproces versnelt. Het kan dus lonen om hiermee te stoppen. Nu is roken natuurlijk sowieso een zeer slechte en ongezonde gewoonte maar het feit iemand er ouder door uit gaan zien, kan een extra motivatie zijn om te stoppen met deze ongezonde gewoonte.

De hals van de vrouw

Bij vrouwen zijn er bepaalde tekenen zichtbaar dat iemand ouder wordt. Zoals gezegd worden bijvoorbeeld de borsten slapper en gaan deze hangen. Daarnaast valt op dat de hals van de vrouw vaak tekenen van ouderdom laat zien. Soms kan een vrouw er nog zo jong uitzien, maar de hals kan de werkelijke leeftijd van de vrouw verhullen. Vaak dragen deze vrouwen dan ook een sjaal om de hals minder zichtbaar te laten zijn. Er is overigens ook een ingreep die de halslift heeft, welke ervoor zorgt dat de rimpels in de hals minder zichtbaar zijn.