24 mei

Een nieuwe huisarts vinden als je pas bent verhuist

Wanneer je naar een nieuwe stad of dorp bent verhuist dan zal je ook op zoek moeten gaan naar een nieuwe huisarts. Het is namelijk belangrijk om in de regio waar je woont een vaste huisarts te hebben.

artsOver deze keuze moet niet te licht worden nagedacht. Je zal namelijk in de meeste gevallen een lange relatie aangaan met de medische professional. Daarbij is het ook van belang dat er een goede klik is met de arts en dat je jezelf comfortabel voelt om alles met de persoon te delen wat van belang kan zijn om een diagnose te stellen. Dit kan uiteindelijk misschien wel tot een snellere genezing leiden. Besteed daarom voldoende aandacht aan het vinden van een nieuwe huisarts. Het gaat tenslotte om je gezondheid en dit is je meest waardevolle bezit.

Afgaan op ervaringen van anderen

Bij het uitkiezen van een nieuwe huisarts is het slim om eerst op ervaringen en meningen van andere personen af te gaan. Misschien heb je bijvoorbeeld al vrienden of familie in de regio wonen waar je heen verhuist. In dat geval kan je aan hen vragen met welke huisarts Lange Hilleweg zij goede ervaringen hebben. Een ander idee is om je vorige huisarts om advies te vragen. In het beste geval weet hij of zij een goede collega aan te bevelen. Op zijn minst kan je advies krijgen waar je op moet letten bij het zoeken. Verder kan je ook via het internet ervaringen van anderen lezen met huisartsen.

Persoonlijk gesprek en vrijheid om te wijzigen

Heb je eenmaal een huisarts gevonden dan is het een goed idee om bij het eerste bezoek ook meteen een persoonlijk gesprek te hebben. Je kan dan ervaren of je een prettig gevoel bij de persoon hebt. De huisarts leert je tijdens dit gesprek ook beter kennen waardoor zij betere diagnoses kunnen stellen. Belangrijk om te weten is dat je altijd nog de vrijheid hebt om je keuze te wijzigen. Maak hier ook zeker gebruik van wanneer je om één of andere reden toch geen prettig gevoel hebt bij de nieuwe huisarts.